Nieuwe Liefde

Vaar mee aan boord van de driemasterbarkentijn Nieuwe Liefde en geniet van een onvergetelijk verblijf. Aan boord van deze statige verschijning maakt u niet alleen een prachtige zeiltocht, het luxe interieur en de comfortabele hutten maken uw verblijf helemaal compleet.

Informatie

Thuishaven
Kampen
Opstapplek
Amsterdam, Enkhuizen, Kampen, Lelystad
Vaargebieden
Friese meren, IJsselmeer, Kop van Overijssel, Markermeer, Randmeren, Waddenzee
Aantal sterren
5
Aantal personen
70
Aantal bedden
32
Totaal aantal hutten
12
Hutindeling
4x2,8x3
Toiletten
17
Toilet in iedere hut
Ja
Douches
12
Douche in iedere hut
Ja
Scheepstype
Barkentijn
Lengte
44
Breedte (m)
7
Diepgang
2.5
Aantal masten
3
Strijkbare mast
Nee
Boegschroef
Ja
Motor (pk)
500

Actief zeilen en in alle rust genieten
Aan dek van de barkentijn Nieuwe Liefde kunt u heerlijk genieten van prachtige vergezichten. Zoek een lekker plekje aan dek en geniet van een heerlijk drankje. Natuurlijk is er ook tijd voor actie. De bemanning van de Nieuwe Liefde laat u graag kennis maken met het traditionele zeilen, door samen onder andere de zeilen te hijsen. In de stuurhut vindt u een gezellige zithoek waar u een schitterend panorama-uitzicht over het water heeft.
Stijlvol samenkomen
Na een heerlijke dag uitwaaien, baadt u zich benedendeks in luxe. Met de zeilvaart uit de 19e eeuw als decor is deze driemastbarkentijn de perfecte locatie voor al uw gelegenheden. Een knusse zithoek, een gezellige bar, een stijlvolle salon en zelfs een boordbibliotheek, de Nieuwe Liefde heeft het allemaal.
Overnachten aan boord van de Nieuwe Liefde
Een dag op het water sluit u geheel in stijl af door aan boord van te overnachten. In de hutten van deze barkentijn vindt u comfortabele bedden en eigen douche en toilet. Alle hutten zijn voorzien van centrale verwarming en luchtventilatie. Voor bruidsparen is er een speciale bruidssuite met jacuzzibad.
Geschiedenis
De Nieuwe Liefde is gebouwd in 1937, waarna zij zeilend vracht vervoerde tussen verschillende havens rond de Oostzee. Eind jaren tachtig is zij uit de vaart genomen en naar Nederland gebracht. In 1998 raakte een liefhebber gecharmeerd van deze barkentijn en werden er plannen gemaakt voor een renovatie. Een jaar later is met de renovatie begonnen, waarbij de romp en het tuigplan hun oude silhouet hebben teruggekregen. Sindsdien vaart het schip met gasten over de Nederlandse binnenwateren.

Amsterdam, Enkhuizen, Kampen, Lelystad
56 - 70 personen, 32 bedden, 12 hutten, 12 douches, 17 toiletten